Nieuwsbrief-Nu-n-Nu
Beste reader reader,

Allereerst wil ik je veel goeds en liefde toewensen voor 2020! Ik deed al in de eerste helft van dit nieuwe jaar een bijzondere ervaring op, die ik graag met je deel:
:
Toen ik vorige week met onze hond Charley 'een rondje stokroosveld’ deed, besloot ik de wandeling wat uit te breiden naar de door Charley zo geliefde ‘Bosjes van Pex’. Een groot nadeel van dit gebied is, dat er regelmatig met paarden gelopen wordt en dat de paardenpoep voor veel honden een geliefde versnapering is. Ik nam mij voor heel aandachtig te lopen en telkens goed op te letten waar de uitwerpselen lagen en Charley dan zorgvuldig in de gaten te houden. Een mooie mindfulnessoefening dus, met extra focus op de zintuigen! Dit maakte ook dat mij een verrassend repeterend tweeklanks vogelgezangetje opviel. Nieuwsgierig keek ik naar boven om te kunnen ontwaren welke vogel dit kon zijn. En ja hoor, daar zag ik een koolmeesje parmantig van tak naar tak vliegen en telkens even dat mooie roepje fluiten. Ik dacht nog 'wat is het toch heerlijk om zo mindful, in het hier en nu, dit allemaal op te kunnen merken'. Ik wilde nog wel even met de ‘TjilpOMatic-app' checken of het deuntje inderdaad van het koolmeesje afkomstig kon zijn. En toen ik vervolgens mijn telefoon pakte en naar mijn schermpje keek, werd ik in mijn blikveld ook Charley gewaar, die zich heerlijk tegoed aan 't doen was aan een verse paardendrol…..
Tja, aandachtig leven is zo eenvoudig nog niet – er is zoveel dat ons af kan leiden…. We kunnen het gelukkig wel oefenen en steeds meer deel van ons leven maken.
Wil jij dat ook?

Als je graag een mindfulnesstraining wilt volgen, kun je je aanmelden voor de training die begint op maandagavond 2 maart of voor de training die maandagavond 18 mei van start gaat. En als je geïnteresseerd bent in het vervolg - de compassietraining - laat me dit dan weten, zodat ik mogelijk een nieuwe groep kan vormen

Als je al een mindfulnesstraining gevolgd hebt, kun je je ook opgeven voor de maandelijkse oefenavond. De eerstvolgende is aanstaande woensdag, 22 januari, 19.00 - 20.30 uur, in de meditatieruimte van de Remonstrantse Kerk, Laan van Meerdervoort 955 in Den Haag. De kosten zijn €12,- per keer en de opbrengst (minus de huurkosten) gaat naar Stichting Kolewa, https://www.kolewa.com/

Van zondag 29 maart - donderdag 2 april kun je een retraite volgen, die ik samen met mijn collega Anja Buteröwe verzorg op Terschelling, speciaal voor vrouwen rond de overgang. De overgang kan een heleboel op haar kop zetten en het contact met jezelf, je partner en/of je kinderen behoorlijk verstoren. Gedurende deze 5 daagse retraite staat alles in het teken van jou en doe je technieken op om minder te worden gehinderd door de vervelende ervaringen die de overgang met zich meebrengt. We oefenen, wisselen uit, genieten van de prachtige omgeving en nog veel meer! Deze retraite kun je zien als een inverstering in je gezondheid en welzijn en daarnaast hopen we je ook een beetje vakantie-gevoel mee te geven.

Als er in het bovenstaande aanbod iets voor jou, of iemand die je kent, bijzit of als je nog vragen hebt, hoor ik dat graag!

Tot een volgende ontmoeting en een hartelijke groet,

,Leontine Lenferink

Nu-n-Nu mindfulness Den Haag | Leontine Lenferink
MailPoet