Juli 2016

Wat de adem is voor ons leven, zijn compassie en vriendelijkheid voor ons brein.      Daniel Siegel

---

Nieuw Aanbod: Compassietraining

Nadat ik eerder de opleiding tot Compassietrainer afrondde, volgde ik vorige week een 'Compassie-verdiepingsweek'. Dit vond plaats in Denekamp, bij het klooster van de Zusters Fransiscanessen. een prachtig landelijk gebried in Twente. Mijn vader kwam uit deze streek en alhoewel ik er nooit gewoond heb, voelde het als thuiskomen. Het thema van die week - Compassie - voelde ook een beetje zo: thuiskomen bij jezelf, ook bij die delen en ervaringen waar je vaak liever bij weggaat. En dat kennen we allemaal maar al te goed, toch?

Compassie betekent:

• Je betrokken voelen bij pijn, verdriet, stress of iets ander lastigs in jouw leven en dat van anderen

• met de wens hier verlichting in aan te brengen

• en de bereidheid om daar ook verantwoordelijkheid voor te nemen

Als dit je aanspreekt en je jezelf wel wat verzachting en ruimte gunt bij lastige gevoelens, patronen of ervaringen in je leven, dan ben je van harte welkom om de compassietraining te volgen. Startdata: maandagavond 5 september en dinsdagavond 8 november. Je kunt je hier aanmelden.

Mindfulness in het bedrijfsleven

Naast de trainingen die ik geef in mijn eigen praktijk en in het onderwijs, ga ik vanaf oktober als freelancer voor Schouten en Nelissen Mindfulnesstrainingen geven in het bedrijfsleven. Wie weet merk je het als je binnenkort in contact bent met een van de medewerkers van je bank of provider. Ik ben benieuwd!

Mediteren voor War Child

Door de maandelijkse Mindful-oefenavonden kon ik onlangs weer een mooi bedrag overmaken aan War Child. Ditmaal was het €105,- Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen! Vanaf vrijdagavond 9 september, 19.00 - 20.30 uur, gaan de oefenavonden weer van start en ben je van harte welkom. Je kunt je hier opgeven.

In de agenda

•   Startdata van de nieuwe Mindfulnesstrainingen: dinsdagavond 6 september, woensdagochtend 7 september en maandagavond 7 november. Klik hier voor meer informatie

•  Op vrijdagavond 30 september, 19.00 - 21.00 uur, is er weer een gratis Kennismakingsworkshop Mindfulness. Je kunt je hier aanmelden.

•  Gun jezelf een stille Mindful-oefendag en geef je op voor zaterdag 29 oktober, 10.00 - 15.30 uur

• vanaf vrijdagavond 9 september, 19.00  -20.30 uur, is er weer iedere maand een Mindful-oefenavond. Check hier de meest recente planning

• Op 26 januari 2017 geef ik, op het congres van Diabetes Centraal, de workshop 'Wie zorgt voor de zorgprofessional? Ik schreef er ook een Blog over' Medewerkers van alle Diabetes Centra in Nederland, voor kinderen en Jongeren, kunnen deze workshop bijwonen

• Op 17 juni 2017 zal ik op de landelijke dag van het JDRF wederom de workshop 'Mindfulness helpt bij Diabetes!' geven aan de daar aanwezige Diabetes-zorgprofessionals

• Binnenkort verschijnt de 'wachtkamer-editie' van de Diabc  met als thema Bewustwording. Hierin kun je een interview lezen met Marijke, die begin 2016, bij Nu-n-Nu, de Mindfulnesstraining volgde. Marijke vertelt over de positieve effecten die Mindfulness heeft op haar management en beleving van Diabetes.

Ik wens je een mind- en compassievolle zomer toe en ontmoet je graag weer in september bij Nu-n-Nu mindfulness

Leontine Lenferink

---
---