Mindfulness ook in deze tijd van corona

Mindfulness, juist nu, om met meer aandacht en op een heilzame manier om te kunnen gaan met alles wat er is.

In deze tijd van Corona is het niet zo vreemd als je vaker heftige emoties tegenkomt: onzekerheid, bezorgdheid en misschien ook angst? Misschien herken je ook dat oude patronen weer makkelijk de kop opsteken: ben je aan het proberen om zoveel mogelijk onder controle te houden, merk je dat je streng bent voor jezelf en niet snel tevreden over wat of hoeveel je doet of vind je dat je het allemaal maar in je eentje moet klaren en ben je eigenlijk keihard aan het vechten. Mogelijk ervaar je op andere momenten dat er juist meer ruimte is voor zaken waar je in het pre-coronatijdperk maar moeilijk aan toekwam; bv. een goed gesprek met een dierbare of contact met mensen die je, in de hectiek van je dagelijks leven, al een tijd te weinig aandacht hebt gegeven.

Het is zo belangrijk dat we juist in deze tijd manieren vinden om in balans te blijven. En mindfulness kan je daarbij helpen. Je leert vaardigheden waardoor je je minder laat meeslepen door alles wat er nu, maar ook in je alledaagse leven gebeurt en ontwikkelt meer kalmte, veerkracht en stabiliteit. En ook mildheid – en dat kunnen we goed gebruiken!.

Omdat live-groepssessies in deze tijd niet altijd mogelijk zijn, is er gelukkig een andere heel goed werkende manier om de mindfulnesstraining in die periodes toch door te kunnen laten gaan, nl. via online contactsessies. Deze online manier zal misschien vooraf voor sommigen een drempel vormen, maar je mag erop vertrouwen dat het snel went en de ervaringen van andere deelnemers zijn bovendien erg positief. Je kunt per sessie klikken op een link die ik je toestuur en dan wijst het zich vanzelf. En zodra de corona-maatregelen versoepeld worden en er weer ruimte komt om elkaar live te ontmoeten zullen we dit bespreken en een wijze keuze maken.

Mindfulnesstrainingen

We ontmoeten elkaar in 8 sessies – voor zo lang als het nodig online, via Zoom. Net als in de ‘gewone mindfulnesstraining’ doen we meditaties en eenvoudige bewegingsoefeningen, bespreken theorie en de opdrachten die je thuis doet. De bij de training behorende oefendag plannen we in onderling overleg zodra dit weer live mogelijk is. Voorafgaand aan de training maak ik graag een afspraak met je voor een telefonisch kennismakingsgesprek.
Kijk voor verdere achtergrond- en praktische informatie hier.

Oefenavonden

Hiernaast bied ik oefenavonden aan – nu ook via online contactsessies – kijk voor data en verdere informatie hier.

Wekelijks contactmoment – gratis

Ook met mindfulnesservaring kun je in deze moeilijke tijd tegen van alles aanlopen – heftige emoties, piekergedachten, lastige gedragspatronen of nog iets anders. Het kan helpend zijn om samen te verkennen wat voor jou ondersteunend zou kunnen zijn Als je hier behoefte aan hebt, kun je mij een mail sturen en plannen we een afspraak.

Pin It on Pinterest

Share This