Prachtige film gezien: “About time”. Over een vader en zoon die het geheime vermogen hebben om terug te reizen in de tijd en hun levens – en die van anderen – een andere wending te geven. Een ernstig ongeluk? Een slechte partnerkeuze? Een onhandig optreden? Even terug in de tijd en het is allemaal te herstellen. Dat levert veel grappige wendingen op. Tot het dramatische moment komt dat vader en zoon afscheid moeten nemen. Want ook voor tijdreizigers is het leven eindig. Dan komt de schitterende levensles van de film: “Je hoeft niet terug in de tijd om je leven te veranderen. Leef maar gewoon in het nu. Maar leef wel elke dag zo, alsof je bewust bent teruggekomen om meer te genieten van deze ene dag uit jouw buitengewoon gewone leven.”

Dat is ook de kern van mindful leven. Mindfulness maakt je meer opmerkzaam op keuzemomenten die in het leven van alledag voortdurend aan de orde zijn. Daardoor kun je als het ware een knipje zetten in je levenslijn, de tijd heel even stilzetten, om een andere keuze te maken dan waartoe je in eerste instantie geneigd bent. Natuurlijk lukt dat niet altijd, en zeker niet meteen. Maar je kunt wel leren om meer en meer heilzame keuzes te maken. En om milder te worden voor jezelf als het wel eens tegenzit. Zo ontstaat er ruimte om meer te genieten van wat jij echt waardevol vindt.

About time” (2013) is zo’n typisch Britse “feel good movie” van Richard Curtis, die ook bestsellers als “Four weddings and a funeral” en “Notting Hill” heeft gemaakt. Jouw buurtvideotheek heeft hem vast te huur. Bekijk hier vast de trailer.

 

About-time

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This