Toen ik vorige week met onze hond Charley ‘een rondje stokroosveld’ deed, besloot ik de wandeling wat uit te breiden naar de door Charley zo geliefde ‘Bosjes van Pex’. Een groot nadeel van dit gebied is, dat er regelmatig met paarden gelopen wordt en dat de paardenpoep voor veel honden een geliefde versnapering is. Ik nam mij voor heel aandachtig te lopen en telkens goed op te letten waar de uitwerpselen lagen en Charley dan zorgvuldig in de gaten te houden. Een mooie mindfulnessoefening dus, met extra focus op de zintuigen! Dit maakte ook dat mij een verrassend repeterend tweeklanks vogelgezangetje opviel. Nieuwsgierig keek ik naar boven om te kunnen ontwaren welke vogel dit kon zijn. En ja hoor, daar zag ik een koolmeesje parmantig van tak naar tak vliegen en telkens even dat mooie roepje fluiten. Ik dacht nog ‘wat is het toch heerlijk om zo mindful, in het hier en nu, dit allemaal op te kunnen merken’. Ik wilde nog wel even met de ‘TjilpOMatic-app’ checken of het deuntje inderdaad van het koolmeesje afkomstig kon zijn. En toen ik vervolgens mijn telefoon pakte en naar mijn schermpje keek, werd ik in mijn blikveld ook Charley gewaar, die zich heerlijk tegoed aan ’t doen was aan een verse paardendrol…..

Tja, aandachtig leven is zo eenvoudig nog niet – er is zoveel dat ons af kan leiden…. We kunnen het gelukkig wel oefenen en steeds meer deel van ons leven maken.
Wil jij dat ook?

Leontine Lenferink

Pin It on Pinterest

Share This