Onderzoek bevestigt: Mindful eten om af te vallen met blijvend resultaat

Het toepassen van de mindful-eten principes is een nieuwe aanpak om af te vallen met blijvend resultaat zonder de noodzaak van calorieën tellen. Dit bevestigt recent onderzoek van de Universiteit van Liverpool.

 

Conclusie onderzoek

De conclusie van het onderzoek is dat eten met aandacht van invloed is op de hoeveelheid die je eet. Het toepassen van de mindful-eten principes is een nieuwe aanpak om af te vallen met blijvend resultaat zonder de noodzaak van calorieën tellen. Het onderzoek is gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

 

Het nieuwe afvallen is ‘Mindful afvallen’

Echte diëten zijn (voorlopig) passé. De nieuwe trend is bewuster eten (én genieten). 89% zegt ja tegen het nieuwe afvallen, blijkt uit Libelle’s onderzoek onder ruim 1000 vrouwen.  De nieuwe stroming is ‘mindful eten’. 

 

89% zegt ja!

Ruim 1000 vrouwen deden mee aan de enquête van Libelle over Het Nieuwe Afvallen. De overgrote meerderheid denkt dat een streng dieet geen zin heeft: 89% gelooft meer in het aanpassen van de leefstijl en gezonder eten. Het besef dat het geen zin heeft om dagenlang op poeders en sapjes te leven, lijkt te zijn doorgedrongen. Liever eten we een koekje minder, gaan we elke dag even wandelen en wat vaker sporten.

Poging nummer zoveel

77% geeft aan weleens een dieet te hebben gevolgd. Erg succesvol waren de lijnpogingen niet: slechts 25% van de vrouwen geeft aan blijvend gewicht te hebben verloren na het volgen van een dieet. Wekenlang weinig eten helpt dus niet echt.

Allemaal maatje 36?

83% vindt dat slank zijn een te dominerend ideaal is in onze maatschappij. We vinden het niet meer van deze tijd dat iedereen maatje 36 zou moeten hebben. De werkelijkheid is immers dat de helft van de vrouwen maat 42 of groter heeft. Daar zou meer aandacht voor moeten zijn.

Eraf en eraan

69% zegt dat de kilo’s er net zo hard weer aankwamen toen werd gestopt met lijnen. Veel vrouwen kennen dus het bekende jojo-effect: lijnen zorgt dat je afvalt, maar als je weer normaal gaat eten neemt het gewicht weer toe.

Troostchoco

74% is van mening dat gezond eten net zo lekker is als voedsel dat veel vet en/of suiker bevat. Waarom kiezen we dan toch vaak voor een reep chocola of een zak chips als snack? Onze gemoedstoestand speelt hierbij een grote rol: 50% van de vrouwen zegt regelmatig te veel te eten als het even tegenzit.

Pin It on Pinterest

Share This